A+ A A-

Tilskudd med forviklingar

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Oppvarming
  • Treff: 4769

Til nå er det solgt om lag 750.000 varmepumper i Norge, og om lag 90 % av dem er luft til luft-varmepumper. Anslagsvis er 93 % av varmepumpene fortsatt i drift. En eller annen gang mellom mars 2016 og utgangen av 2018 antas det at det er solgt 1 million varmepumper i Norge. Driverne i varmepumpemarkedet kommer til å endre seg radikalt etter hvert som markedet blir mer modent, og bransjen etterlyser flere støtteordninger for å øke andelen miljøvennlige oppvarmingsalterinativer.

Misforstå meg rett; det er veldig bra at slike tilskuddsordninger blir igangsatt. Det vi på oppussing.org imidlertid stusser litt over er at dette IKKE gjelder luft-til-luft-systemer. Dette kom frem da vi selv gikk inn på Enovas hjemmesider for å søke om å sette opp varmepumpe nummer to i huset vårt. Det som er rart er at mange montører og leverandører bruker dette aktivt i markedsføringen sin - uten noen forbehold.

Gjennom Enovas støtteordning kan du søke støtte til vannbaserte varmepumper, pelletskaminer, pelletskjeler, sentrale styringssystemer for oppvarming eller solfangere.

Informasjon om støtteordningen finner du her: http://www.enova.no/finansiering/privat/slik-stotter-vi-deg/vare-tilbud/904/0/

Du søker støtte her: http://www.enova.no/finansiering/soknader-til-enova/712/0/

Luft/luft varmepumpe gis det ikke støtte til.

Ål, Hemsedal og Gol er kommuner som gir støtte til blant annet luft-til-luft varmepumper. Se mer info her: http://www.varmepumpeinfo.no/stotte_til_varmepumpe_fra_kommunen (jeg hadde problemer med å vise denne siden i Chrome for Mac - Safari gikk bra).

En korrekt installert varmepumpe vil redusere strømregningen med et sted mellom 37 og 42 prosent. Det må være i alles interesse at så mange som mulig sparer strøm på oppvarming, og jeg forstår ikke hva som er årsaken til at luft-til-luft ikke støttes. De er så klart en god del rimeligere, så kanskje en tusenlapp eller halvannen hadde vært greit. Det hadde i alle fall gjort meg blid.

Artikkelen ble oppdatert 24. juli 2015