A+ A A-

Biopeis - miljøvennlig og lettvint

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Oppvarming
  • Treff: 8089

Skorsteinsfrie ildsteder, eller biopeiser om du vil, er virkelig nyskapende. Dette er et forholdsvis nytt peiskonsept som lar deg nyte stemningen med levende flammer uten at du trenger pipe. Plasser ildstedet der du ønsker det, og det er klart til bruk. I stua, på kjøkkenet, på badet eller kanskje ute på terrassen.


Det finnes mange spennende biopeiser når det gjelder design og materialvalg. Bruk av glass gir deg anledning til å nyte flammene uansett hvor du befinner deg i forhold til peisen.

Kosen og stemningen med åpen flamme gjenskapes enkelt med en biopeis. Tidsriktig design i børstet rutstfritt stål med sort bakvegg og glass preger de fleste typene.

Fakta om bioetanol
Fyringsvesken bioetanol inneholder ikke miljøskadelige stoffer og avgir ikke annet en vanndamp og helt ubetydelige mengder karbondioksid. Brenner man 1 liter med biobrensel tilsvarer det omtrent samme mengde karbondioskid som fra to stearinlys.  Brenselet er fremstilt av helt biologisk materiale (som mais, potet og lignende.)

Hvor lenge 1 liter varer avhenger av modell og hvor stor flammen er, men ca 2-3 timer pr liter kan man regne med. Det er viktig at man kun bruker anbefalt brensel. Det finnes mange kvaliteter på markedet.

Sponsret link
Her kan du kjøpe en biopeis - fra 3.490,-