A+ A A-

Stuegulvet er ferdigslipt

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Stuene
  • Treff: 5211

Vi var forlengst ferdig med spisestuen, og nå var det resten av stua sin tur. Det var ikke rent lite som skulle gjøres. Taket skulle byttes, veggene skulle belegges med smartpanel, og gulvet skulle altså slipes.


Vi tømte stua for møbler og rot, og rev opp det gamle laminatgulvet. Vi hadde på forhånd funnet et flott gammelt tregulv under laminatet. Laminatgulvet var i motsetning til i spisestuen limt og vi brukte litt mer tid på å fjerne det. Vi hadde egentlig gitt bort gulvet til gjenbruk i en bod, men det gikk jo ikke når det var limt.

Vi har heldigvis gjort det før, for nå var det store flater som skulle slipes. Erfaringene vi høstet da vi slipte spisestuegulvet sparte oss for en del tid. Vi tok med oss det groveste papiret Maxbo hadde (16). Det grov seg skikkelig fint gjennom lakken og ned i treverket, og det holdt med én omgang før vi gikk på med 80-papir og så 100-papir. Da vi tok kvelden første dagen hadde vi slipt hele gulvet med 16-papir, 80-papir og halve gulvet med 100-papir. Det eneste som ikke gikk så bra denne gangen var kantslipingen. Det er virkelig en tung jobb, og ryggen min streiket flere ganger. Resultatet var at vi til slutt ga opp. Vi fikk av det grøvste, men ser man godt etter kan man se at det er litt høyere og litt mørkere inntil veggene. So be it! Vi har i alle fall gjort det sjæl!

Jeg jobber som inboard-ansvarlig for et TV-produksjonsbyrå hver gang det er NM i rally. Siste runde i år gikk av stabelen den samme helgen pusset opp, og jeg måtte reise til Hamar allerede på fredag. Hele lørdagen gikk med til det. Jeg var hjemme igjen i ni-tiden på kvelden og da var det ikke overskudd til å gjøre noe mer. Anne Gudrun hadde vært flink. Halve stuegulvet var lakket og alle IKEA-skapene var bygget. Kjøkkengulvet var lakkert en siste gang.

Vi er ikke helt ferdige, siden vi har prioritert taket og veggene. Under finner du bilder som viser hvor langt vi har kommet.