A+ A A-

Gjemte skatter under gammelt gulv

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Stuene
  • Treff: 7897

Når man kjøper et gammelt hus er det alltid spennende å rive opp gulv og vegger for å se hva som gjemmer seg der. Man blir som regel ganske skuffet, men noen ganger blir man veldig positivt overrasket.

Fra før er det på stuegulvene lagt en laminat som ser litt gammeldags ut. I forbindelse med at vi skulle grunne veggene med oljemaling for å lime opp veggfornyer, måtte listene tas av. De som la laminatgulvet i sin tid jukset nok noe i faget, for listene ble ikke tatt av før legging. Resultatet var at jeg måtte rive opp det gamle gulvet for å få de av. Gjett hva som gjemte seg under laminaten? Joda, et nydelig tregulv fra byggeåret. Humøret steg et par hakk, for dette kommer til å spare oss for massevis av penger. Vi hadde funnet et gulv vi ville legge på, og det hadde vippet 20.000. Nå slipper vi unna med leieprisen på en slipemaskin og noen liter lakk. 


Ja, laminaten er revet opp, og bare skumgummien ligger igjen. Hva skjuler seg under ...


... om ikke et flott tregulv uten stygge sår og riper. Noen millimeter ned og litt lakk oppå, og vi har et rimelig og skikkelig fint tregulv. Vi sjekket resten av stua, og det er samme gulvet der. Vi satser på at det er i like god stand.

Beklager litt dårlig bildekvalitet. Kameraet ble liggende i leiligheten, og vi måtte knipse med mobilkamera (HTC Touch Cruise).