A+ A A-

Soverommet blir som nytt

I 2006 pusset vi opp både kjøkkenet og badet. Vi var så godt i gang at vi like godt begynte på soverommet også. Vi lydisolerte veggen mot naboen (til både vår og naboens beste vil jeg tro) og mot trappeoppgangen. Da vi skulle finne maling til veggene valgte vi dessverre feil. Fargen så veldig fin ut da vi kjøpte den, men på veggen ble den kvalmende rosa-fersken. Så gikk lufta ut av oss, og vi lot soverommet være. Vi fikk malt taket og hengt opp ny taklampe før vi ga oss - men veggene var bare halvferige og veggen mot badet, der varmtvannsberederen ble satt inn, var ubehandlet.


Dette rommets gjenoppstandelse har ligget i kortene en god stund. Vi kjøpte tapet i fjor høst. Det har bare vært så mye annet rart de siste månedene. Påsken er som kjent tiden da mange nordmenn pusser opp. Så også vi. Soverommet ble tømt og maling ble påført veggene. AG sto for mesteparten av jobbingen denne gangen. Flittig liten pike. Jeg var ikke like engasjert og motivert for å stå i malinglukt hele påsken. Jeg kom inn på banen da det skulle tapetseres.

Malingen er lattefarget. Vi har forelsket oss en del i den. Jeg tror nesten hele leiligheten vår er i latte, og hele hytta innvendig er i latte. Ja, og da vi pusset opp stua til mamma i fjor sommer - jaggu blei det ikke latte der også. Det er en veldig lun og fin farge.

For å bryte med den lyse fargen har vi lagt på en veldig mørk tapet på den ene veggen. Det ble ennå finere enn vi trodde et ville bli. Vi var skeptiske til at den nesten var sort, men det er så mye spill i mønsteret at det ble helt OK. Vi støtte imidlertid på problemer da vi begynte å tapetsere. Vi er jo ikke akkurat faglærte, så vi forsto ikke helt alle tallene som var trykket på tapetrullen. 64,5 sto det. javel, sa vi. Så begynte vi å rulle ut og skjære i lengder.

Heldigvis skjønte vi at vi måtte passe på å legge neste lengde inntil forrige for at mønsteret skulle passe. Det vi ikke var klar over var at "64,5" betyr at mønsteret gjentar seg hver 64,5 cm. Hvilket betydde at vi ville få veldig mye kapp. Våre tapetlengder er 230,5 cm høye, og det betyr at vi bruker 3,57 mønstergjentagelser på hver lengde. Det resterende representerte såpass mye at vi gikk tom for tapet mens vi ennå hadde igjen to hele lengder å tapetsere. Vi er med andre ord ikke helt ferdig.

Her er noen bilder:


AG maler den hvite stripa som skal være over vegglista.


Det blir mye rot når man pusser opp.


Og spesielt ille er det at vi må sove i spisestua.


Men så blir det bra til slutt. Her mangler bare lister oppe og nede.