A+ A A-

Vi pusser opp et gammelt skap

Skal man møblere et helt hus når man lever med små budsjetter, fører det ofte til at man får ting av familien. Det er ingen dum ting. Min mor hadde et gammelt skap bortgjemt på et kott i andre etasje i huset de bor i på Aurskog, og med litt maling og kjærlighet har det nå fått et nytt liv i Sydoverveien.


Vi mistenker at dette skapet ble bygget før veggene ble satt på huset. Vi prøvde først å få det ned trappa, men det manglet tre centimeter på å komme rundt svingen, og vi måtte dra det opp igjen. Nå må vi pusse opp trappa deres også…

Vi har selvsagt fraktet store møbler i dette huset før, og vinduet har mer enn én gang blitt redningen. Vi la skapet på vinduskarmen, og heiste det sakte ned med tau. Det gikk overraskende bra. Ikke en skramme verken på skap, vindu eller vegg. Så spørs det om rygg og armer teller, da? 

Vel hjemme var det nok en trapp å forsere. Heldigvis er vår trapp rettere, så det gikk ganske greit å få det inn. Som du kan se av bildene er dette et gammelt skap, og det er lenge siden det har sett maling. Jeg ville ha et hvitt skap som så gammelt ut. Shabby chic er stikkordet. 

Jeg startet med å vaske det grundig med salmiakkvann, deretter pusset jeg over med fint sandpapir for deretter å vaske over det en gang til. Neste steg var å grunne med oljemaling. Det blir som regel best med oljemaling, ellers har det en tendens til å bli litt gulaktig. Jeg brukte en korthåret rulle, slik at det skulle bli minst mulig struktur i malingen. Så malte jeg utvendig med hvit silkematt og vannbasert maling - to strøk. Innvendig malte jeg ett strøk med vannbasert blålin. 

Da jeg var ferdig med å male og alt var tørt, pusset jeg over litt her for å få denne shabby chic-følelsen. Jeg kronet verket med nye håndtak fra Lisbeth Dahl, kjøpt på Rafens i Grensen. 

Gjesterommet har nå fått et nytt familiemedlem, og sammen med kommoden som skal pusses opp i påsken blir dette rommet veldig fint. Kanskje jeg skal begynne å sove der selv…