A+ A A-

Soverom del 2 - gulv og vegger

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Soverom
  • Treff: 7721

Bare noen få dager igjen før vi flytter inn ser vi at soverommet endelig tar form. Det har vært en lang og til dels slitsom vei, men så ser vi lyset i tunellen. Veggene og taket er malt og gulvet en nesten ferdiglagt.

Veggene er omsider bedekket med veggfornyer, og to strøk maling er på. Det vi mangler nå er lister rundt baut og to pakker parkett. Vi hadde glemt lappen med målene på gulvet, pluss at vi etterpå har revet ned et veggfast skap. Vi hadde heldigvis nok til at det nå er plass til senga.

Vi gikk som nevnt i en annen artikkel på en liten smell da vi skulle henge opp veggfornyeren. Veggene var grunnet med oljemaling, men strietapeten bak gjorde limejobben vanskelig. Det endte med å rive av all tapet og grunne på nytt. Da ble alt så meget bedre. Vi brukte et laservater til å sette opp første lengden, og så var det bare å holde seg kant-i-kant derfra.

Vi har ikke brukt masse tid på veggene der skapet skal være. Vi kommer til å få laget et par skyvedører, og så skal jeg test mine sveiseferdigheter ved å lage to rullende trådkurvstativer som skal kunne dras ut fra den laveste delen av rommet. Det blir spennende...

Leggingen av gulvet på soverommet var hakket tøffere enn på gjesterommet. Det er nesten dobbelt så dypt og altså nesten dobbelt så lange gulvbord å slå på plass. Pass også på at du ikke får en skjøt med skumgummi i skjøten til en rad med gulvbord. Da blir det vanskelig å få sammen bordene. Det ble en svett siste rad før jeg oppdaget hva det var som gjorde at jeg ikke fikk det sammen.

 
Her er gulvet renset for teppe, linoleumsbelegg og diverse limrester og teppeunderlagsrester. Omtrent fra der hanskene ligger kommer en skyvedørsgarderobe. Inn mot det laveste punktet skal det stå et rullende kurvstativ med 1, 2 og 3 høyder fra det laveste punktet og utover. Hvem som skal sveise sammen firkantrørene? Moi :)


Her er 1/3 lagt. Vi gjenbruker skumgummien fra laminatet vi dro av i stuen nede.


Mr. Malebukse. Ganske slitsomt å stå på hodet og legge gulv. Fant igjen knebeskyttere mine på hytta. De kommer godt med på en slik jobb.

Kameraet gikk tom for batteri, så det ble ikke flere bilder i dag.