A+ A A-

Soverommet del 1 - vi river teppe og skap

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Soverom
  • Treff: 6769

Soverommet hadde en slags strietapet i lyserosa, og et teppe fra tidlig 70-tallet. Vi er ikke helt der, så vi rev ut alt sammen. Alle lister ble tatt av, gulvteppet ble revet av, taket ble malt, alle veggene ble grunnet med oljemaling for å binde tapetrester og gammelt lim. Så begynte jobben å bli større enn ventet.

Da vi skulle henge opp første lengde med veggfornyer gikk vi på en smell. Denne typen (kjøpt på Flügger) er veldig mye stivere og tyngre enn den forrige vi brukte (i spisestuen der vi bodde før). Jeg rullet lim på veggen og hang opp første lengde. Den deisa rett i gulvet, gitt. Så jeg rullet lim på baksiden av fornyeren også. Da hang den, men ikke godt nok. Dagen etter var den løs flere steder. Jeg dro ned alt og begynte på nytt. Nå er alt revet av, og vi skal igjen grunne med oljemaling for å binde tapetrester og gammelt lim. Håpet er at veggen blir noe slettere slik at veggfornyern henger fast.

Da vi rev av gulvteppet fikk vi oss en liten overraskelse. Det myke gummibelegget under var forvandlet til det fineste støv i årenes løp. Det så ut som ovnsot. Det var en skitten jobb å fjerne alt. Det var bra vi gjorde det, for under lå det et lag med gammel vinyl - og limet luktet ganske vondt. Det kunne blitt et problem. Nå er vi helt nede på gulvplatene, og vi venter bare på å bli ferdige med å male vegger så vi kan få lagt gulvet.

I den ene enden av rommet var det bygget et skap som ble skrått lavere på grunn av taket. Denne veggen slo vi ned for å ha senga inntil veggen som står bak der igjen (som danner et skap med inngang fra gjesterommet). Innviklet, ja. Vi oppnår bedre takhøyde akkurat der senga står, og ganske god gulvplass ved fotenden. Planen er å lage en skyvedørsgarderobe på motsatt side av rommet.


Gammelt tepperester ligger igjen på gulvet. Burde hatt maske.


Veggen som danner de tre skapene ble revet ned for å gi bedre plass til senga. Vi skal gjenskape skapene bak fotografen.


Demolition Man. Brekkjern er gøy!


Så er skapet revet.