A+ A A-

Nok en dags arbeid er gjort

Ny dag, nye utfordringer. Jeg måtte stikke fra jobben i tolvtiden for å hjelpe rørleggeren med en del ting. Blant annet måtte et skap ned fra veggen, og jeg ville gjerne være til stede i fall det ble spørsmål underveis. Dagen og kvelden ble brukt til å fortsette på kjøkkenet. Når klokken nå passerer 01:00 natt til fredag, konstanterer jeg at kjøkkenet virkelig begynner å ta form.

Da rørleggeren dro i tretiden, satte jeg i gang med å bore i veggene igjen. Fire skap måtte vatres opp og festes til veggen. Benkeplaten til platetoppen ble kappet og tilpasset, og hull til platetoppen ble laget.

Platetoppen vi kjøpte er en induksjonstopp. Det betyr i korte trekk at det er magnetisme som skaper varme. Platene kan være slått på, men det er først når man setter på en gryte eller en stekepanne med stålbunn at det blir varmt.

Høyskapet fikk dekkside, to skuffer og både ovn og mikrobølgeovnen ble montert. Kjøleskapet ble kjørt inn - en operasjon som gikk utrolig mye lettere enn ventet. Litt papp og et teppe - og vips så var det på plass. Vi har hverken strøm eller vann på kjøkkenet, så ingenting virker ennå. Rørleggeren kommer tilbake fredag morgen - og vi får altså vann til helgen :o)

Kjøleskapet er av typen side-by-side og inneholder i tillegg til masse plass, en isbitmaskin med isknuser og isvannsdispenser. Skikkelig duppeditt for far på kjøkkenet!

Når rørleggern er helt ferdig skal alle skapdører og skuffer på plass. Regner med at det skjer allerede fredag kveld.

Nevnte jeg at jeg gruer meg til å rydde opp alt etter dette? Jeg gjør det...


Lekkert kjøkken - fra IKEA!


Induksjonstoppen fra Bosch. Samme produsent som oppvaskmaskinen - og Siemens-kofyren (Bosch lager begge to).


Her er hele. Don't mind the wall. Det skal males og til ogm ed dekkes over av en glassplate om en to- til tre-ukers tid.


Kjøleskapet i sin fulle prakt. Trukket i passende plastfolie.


Stort bilde av indexbildet.