A+ A A-

Bil-PC

Mange biler har allerede en eller annen form for bil-PC innebygget. Hvis man har en trykkfølsom skjerm, og kan der kan velge spor på CD, radio, navigasjon, etc - da har man faktisk en bil-PC. Problemet er at bilprodusentene kun gir tilgang til de funksjonene DE vil at kundene skal få tilgang til. Ønsker man mer kontroll må man sette opp sitt eget system. I denne seksjonen vil du få kjennskap til hvordan du bygger din egen bil-PC (carputer). Alle komponentene som omtales kan kjøpes av en norsk nettbutikk.

Noen ganger koster det litt

Når man driver med datamaskiner og websider, blogger og slikt er det fort gjort å bli blind på alt det som er gratis. Det er nemlig mye der ute som er det. Slitere som sitter time inn og time ut og lager saker og ting som du og jeg fritt kan benytte oss av. Denne webløsning du sitter leser på nå for eksempel, den er 100 % gratis. Jeg også ser meg litt blind på det, men da jeg var på jakt etter den optimale softwarepakka til carputeren landet jeg til slutt på et produkt som koster penger. Det angrer jeg ikke på.

Add a comment Les mer: Noen ganger koster det litt

Smart strømforsyning for bruk i bil

Når man bygger PC i bilen er det viktig at komponentene tåler litt mer enn i maskiner som skal stå på en pult hjemme. Det er store temperatursvingninger, varierende mengde volt som sendes gjennom strømnettet, og ikke minst vibrasjon fra bilen. I dag skal vi ta for oss en strømforsyning til ATX-hovedkort som tåler det meste, og som er smartere enn de fleste.

Add a comment Les mer: Smart strømforsyning for bruk i bil

Montering av gammel carputer

De som har fulgt med på den private websiden min har ved et par anledninger sett at jeg har skrevet om en litt spesiell bilspiller jeg kjøpte for mange år siden. Det er en ren Linux-basert MP3-spiller som den dag i dag (den gikk ut av produksjon i 2002) fremdeles har et svært aktivt webforum, samt eiertreff i USA og Europa. Nå er den montert i bilen igjen!

Add a comment Les mer: Montering av gammel carputer