A+ A A-

Bytte drager mellom to vegger

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Kjøkken
  • Treff: 21390

Da vi tok over huset var det en vegg med dør mellom kjøkkenet og spisestua. Vi så for oss at det skulle være åpent, og å rive veggen var vel en av de første tingene vi gjorde. Inni veggen var det tre avstivere og en 11x11 cm stokk på tvers. Vi ville fjerne avstiverne, og fikk det sjekket ut av en tømrer. Beskjeden var dessverre ikke oppløftende(!) for oss - det var en bærevegg. Vi måtte altså bytte den 11 cm tykke stokken med noe større og stivere. Jeg ville helst beholde utstyret (hø-hø-hø) og vi dro til Byggmakker på jakt etter en limtredrager. Vi kunne gått for en jernbjelke, men vi ville ha noe som var organisk og pent. En 2,5 meter lang, 11 cm tykk og 30 cm høy limtredrager ble bestilt fra Moelven.

Én dag før Halloweenfesten vår kom to av AGs onkler for å snekre drager. Jeg er glad jeg ikke gjorde det selv. De holdt på i en del timer, og de gjorde ting jeg ikke visste at man kunne gjøre med en vegg. De hogg bort litt av en stolpe som sto inne i veggen på den ene siden slik at de kunne legge den nye drageren oppå den. På andre siden ble den gamle avstiveren stående. Den skal vi bokse inn ved leilighet...

Taket stivet opp midlertidig med en 2"4 oppe og nede, og en avstiver mellom de to. Så sagde de vekk den gamle stokken som lå på tvers, og hang opp den nye. Det hørtes ut som at det gikk på et blunk, men så enkelt var det ikke. Det ble en del saging og hugging før den gikk inn der den skulle. Nå er i alle fall taket avstivet med en flunkende ny drager. Vi komnmer til å male den i samme fargen som veggene. Den vil nok bli mindre dominerende enn den er i dag.

Å få bort de to avstiverne mellom de to rommene utgjorde stor forskjell. Plutselig ble det en veldig fin og naturlig overgang fra spisestue til kjøkken. Vi har vært heldige med kjøkkenskapene også. Vi skulle egentlig ikke ha skal så langt ut, men på grunn av det enorme kjøleskapet vårt ble det jo slik. Det siste 60-skapet som nå rommer stekeovnen går på millimeteren på kanten av den første veggplata i spisestuen. For å skille de to rommene fra hvberandre har vi bestemt oss for å legge på en litt spesiell type parkett som dekkplate på 60-skapet. Jeg finner ikke bilde av det noe sted, så dere må vente til de ter lagt på og avfotografert.


Her kuttes drageren til riktig lengde.


Man skal ha både fin rygg og fin sag.


Her lurer Ivar på hvorfor det ikke er laget kaffe til snekkerne.


Mon tro om ikke det er glassvatt mellom etasjene også... Her er bjelkene fjernet og taket er midlertidig støttet opp.


Her finpusses dragerens posisjon.


Noen lurer på hva vi skal bruke i hullet på gulvet. Passer den planken der, tro?


Planken passet og vi fikk ferdig kjøkkenet til Halloweenfesten. Det mangler lister i hele stua, men det gjorde ikke noe siden vi likevel hadde kledd alle veggene med sort tøy.