A+ A A-

Kjøkkenet har fått nytt undertøy

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Kjøkken
  • Treff: 5441
Vi rev som nevnt kjøkkenet for en stund siden, og nå har vi endelig gjort en god del ferdig. Vi har slipt og lakket gulvet, malt taket, hengt opp veggplater og satt opp mesteparten av innredningen.

Vi tok oss altså fri fra jobben begge to i en uke for å pusse opp videre. Fra før var kjøkkenet revet og veggene skrapt frie for grufs. Anne Gundrun hadde grunnet alle veggene med hvit oljebasert maling og malt over taket et par ganger. Neste punkt på listen var å slipe og lakke gulvet, og henge opp smartpanel. Det holdt på å ga galt da vi fikk beskjed fra Byggmakker at vi ikke ville få alle platene vi hadde bestilt. Vi fikk bare seks plater, men hadde heldigvis tre fra før.

Det er et lite kjøkken og jeg slipte over gulvet på bare noen få timer. Lakken var dessuten tynnere og selve slipingen gikk mye lettere enn i stuen. Anne Gudrun lakket over et strøk med hvit panellakk og jeg hang opp noen smartpaneler da gulvet hadde tørket.

Jippi! Kjøkkenet kommer!
Posten kom med hele kjøkkenet vårt fra IKEA. De bar det inn for oss også. Det var definitivt verdt pengene. Vi fikk sortert litt og så begynte Anne Gudrun å bygge skap. Jeg hang opp resten av smartpanelene - så langt vi kom med våre skarve ni plater. Vi fikk opp nok til at vi kunne begynne å henge opp innredningen. Vi fikk opp alle tre overskapene før Anne Gudrun lakkerte anda et strøk lakk.

Bygge kjøkken, bygge kjøkken
Da vi våknet dagen etter startet vi med å gi taket på kjøkkenet et strøk maling til. Vi hadde glemt at vi hadde slipt vekk noen striper tidligere i uken. Vi måtte maskere vinduene og overskapene, og legge presenning på gulvet. Det var fort gjort å male, og så begynte vi å sette opp benkeskap. Vi satte opp begge hjørneskapene og da vi skulle kople de sammen med 50-skapet i midten oppdaget vi at veggene ikke var rette i det hele tatt. Vi måtte ut og kjøpe noen kiler og litt foringer.

Da vi hadde satt opp alle benkeskapene satte vi oss ned for å pause litt. Vi begynte å se for oss hvordan kjøkkenet ville bli, og det var nå vi oppdaget at vi måtte gjøre noen endringer. Vi hadde målt opp alt før vi kjøpte kjøkkenet. Likevel gikk vi på en liten smell som faktisk gjorde at vi måtte re-designe deler av kjøkkenet. Vi har et alt for stort kjøleskap. Det er side-by-side som måler 90 i bredden og 74 i dybden. Det skulle gå akkurat inn mellom en vegg og høyskapet på 60 cm. Men... for å få åpnet begge dørene helt må det være mer plass der kjøleskapet skal stå. Innmaten i dørene er ganske dype og for å få ut hyller og slikt må dørene åpnes mer enn 90 grader. Altså kan vi ikke ha så dårlig plass.

Vi tenkte og tenkte og tenkte. Og tenkte litt til. Så kom vi med følgende plan:

- Fjerne høyskapet og la kjøleskapet stå alene i kroken med ti cm på hver side
- Bygge vegg der høyskapet sto - bare litt smalere - så får vi et lite klesskap med dør fra gangen
- Bytte høyskapet med et lavere (det er ikke plass der det nå skal stå pga en limtredrager - og så blir det ikke så massivt ut mot spisestuen)
- Flytte 40-skapet fra der høyskapet skal stå til der den nye veggen skal bygges

Planskisse originalt
Planskisse etter ommøblering