A+ A A-

Vekk med veggen

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Kjøkken
  • Treff: 5054

Vi har snakket en del om det, og i dag gjorde vi noe med det. En vegg mellom kjøkkenet og spisestuen skulle bort for å få inn lys, luft og velvære.

Huset er fra begynnelsen av 1960-tallet og det var spennende å se hva som befant seg inne i veggen. Det var to lag med tapet, et lag med huntonit (eller noe lignende), og så et lag med liggende grovt trevirke. Det kunne likegodt vært brukt på utsiden. Bjelkene er overdimensjonerte så det holder, og slik jeg ser det er de ikke bærende. Foreløpig står de der, og jeg fjerner dem ikke før jeg er helt sikker på å ikke få taket i hodet :)

De var relativt enkelt å fjerne denne veggen. Brekkjernet og hammern fikk jobbe litt, og ikke minst armene mine. Hardt arbeid. Det som gjorde jobben litt tung var at i 1960 ble det brukt ufattelig mange og grove spiker. Når alt sitter fast på hundre steder tar det tid å få det ned.


Her er tapenen fjernet, for vi var egentlig ikke klare for å fjerne veggen så fort. Dro av bare litt for å se hva som skjulte seg bak.


Her er all papp dratt av, og litt av trevirket. Kraftige saker...


Her er veggen borte. Bare bjelkene står igjen. De fjerner jeg så fort jeg har fått bekreftet at ikke drageren i taket er bærende. Regner ikke med det, for veggen til venstre er laget av betong.

Beklager litt dårlig bildekvalitet. Kameraet ble liggende i leiligheten, og vi måtte knipse med mobilkamera (HTC Touch Cruise).