A+ A A-

Flyttedagen

  • Overordnet kategori: ROOT
  • Kategori: Flyttetips
  • Treff: 3406

Det er rart med det. Tiden går jammen meg fort når man har det gøy. Jeg lovte en rapport fra selve flyttedagen. Bedre veldig sent enn aldri selv om det har gått et drøyt år?

Vi sov ikke mange timer natten før flyttingen. For det første fordi vi pakket til vi falt om over hver vår pappeske, men også fordi vi skulle på tre ukers USA-ferie to dager etter. En salig blanding av flyttefrykt og reisefeber preget sinnstilstanden de siste dagene før vi låste oss ut for siste gang.

Vi leide inn West Flyttebyrå AS i Oslo. De dukket opp med fire mann og stor lastebil klokka 08:30. Det hele gikk utrolig smertefritt. Vi bar ikke en eneste gjenstand ned fra fjerde - og heller ikke inn i huset da vi kom dit på ettermiddagen. Jeg mener å huske at det siste ble båret inn før klokka 16:00.

Flytteforsikring
Vi tegnet en tilleggsforsikring for å sikre kjøleskapet vårt. Flytteforsikringen kostet 1.000 kroner og skulle dekke eventuelle skader som kunne oppstå PÅ flyttebilen. Man er altså IKKE forsikret mens gjenstandene bæres. Dette er for meg helt dustete! Vi visste det før vi tegnet den, og vurderte det dithen at om lastebilen skulle velte eller krasje på vei mellom bostedene, så ville vi i alle fall være dekket. Det vi ikke var forsikret mot var om flyttefolka skulle miste noe i trappa. Da kan det vel knapt kalles en flytteforsikring?

Det oppsto faktisk en "senskade" etter flyttingen. Vi brukte ganske lang tid på å sette strøm på kjøleskapet vårt. Vi dro som sagt på ferie i tre uker, og så pusset vi opp et par rom før vi endelig skrudde på kjøleskapet. Det virket i et par dager, og så økte temperaturen gradvis(!). Det viste seg at et rør på undersiden hadde sprukket og kjølegassen ség sakte ut. Om det var håndtert feil av flyttefolka eller om vi hadde ventet for lenge med å skru det av (husk å slå det av minst 24 timer før flytting) vet vi ikke. Reparatøren mente det var det første, i kombinasjon med at elementene var for kalde da vi løftet det ned trappene.

Vi fikk aksept fra IF på å få dekket reparasjonen, men vi syntes det var litt for lite til å bruke forsikringen. Vi sparte masse penger på å ta av dørene og transportere skapet selv. Reparasjonen kostet knapt 4.000,- og med egenandelen ble det nesten det samme som å ta det på forsikringen.

Oppsummering
Da vi i ettertid evaluerte hele prosessen med flyttingen var vi glade for å ha brukt noen tusen på flyttebyrå. Vi var ganske slitne fra før, og vi hadde et helt hus å pusse opp. Investeringen var for oss absolutt verdt pengene. Å bruke Excel til å registrere innholdet i alle eskene har spart oss for et ufattelige antall timer med leting. Det var bare å søke etter gjenstanden, og vips - så visste vi i hvilken eske den lå.