A+ A A-

Sesam, Sesam, lukk deg igjen

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Diverse
  • Treff: 4683

I forbindelse med etterisoleringen har vi byttet alle vinduer, verandadør og inngangsdør. Vi fant et godt tilbud på en ytterdør hos Coop Obs Bygg i Lillestrøm, og fikk levert døra før vi dro på ferie i sommer. Da vi kom tilbake trodde vi først at vi hadde fått feil dør, og ringte til avdelingen i Lillestrøm for å sjekke hvor vi skulle levere døra. Det var ikke bare-bare det, nei.

Vi ble møtt av en ganske kjølig tone med beskjed om at det kunne vi bare glemme. De tok ikke i mot dører da det ikke er lagervare. Skulle vi levere den der måtte vi betale for frakt til fabrikken i Lillestrøm - 2.000 kroner - eller eventuelt selv kjøre den til Sandefjord.

- Det kan umulig være riktig, sa jeg, men mannen i andre enden ga seg ikke på harde møkka. Jeg la på i forargelse uten å få et skikkelig svar fra Coop Obs Bygg Lillestrøm. I dag ringte jeg kundesenteret hos Coop, og de hadde aldri hørt om en slik praksis, og mente at det ikke kunne stemme. Det er vel slik at de ulike avdelingene lever sine egne liv og kan lage sine egne regler. Poenget mitt er at jeg aldri har mottatt noe dokument der det kunne stått noe med liten skrift - ergo kan jeg umulig vite noe om en slik særregel. På kvitteringen står det ikke noe om spesielle returregler.

Nå viste det seg at det var riktig dør likevel - så vi trengte ikke bytte den. Det sto "2000" på plasten rundt døra, og snekkerne trodde det da handlet om høyden som skulle være 2090 - men det var jo "2000 Lillestrøm" de hadde ment da de skrev på plasten. I grunnen en artig misforståelse.

Det jeg gjerne skulle funnet ut av er om vi faktisk måtte ha betalt frakten om vi hadde benyttet oss av angreretten på 30 dager som gjelder i henhold til norsk kjøpslov. Vi kjøpte døra av Coop, ikke av Diplomat. Butikken sto for utlevering, og da må de også ta inn returvarer. Det er jo bare å la døra stå til neste gang en bil fra Sandefjord kommer innom...

Jeg skal snuse litt nærmere på denne saken og melde tilbake her hva som er den faktiske regelen.