A+ A A-

Orden i rotet - DVD-filmene er oppe igjen

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Diverse
  • Treff: 4651

Da vi pusset opp stuene i Collettsgate tok vi ned alle vitrineskapene med DVD-filmer i mellomstuen. Vi hang opp en veldig fin tapet som vi nødig ville gjemme bort med de fem skapene som opprinnelig hang der. Dette gjorde at vi fikk et problem med å ha DVD-filmene fremme; hvor skulle vi ha dem nå? To DVD-mapper ble kjøpt inn og filmene ble tatt ut av coveret og lagt alfabetisk inn i mappene. Nå er de omsider lagt tilbake igjen - vi har laget DVD-hjørne.

Jeg har et veldig visuelt sinn. Hukommelsen er så-som-så og jeg husker bilder bedre enn ord. Det er nok derfor jeg ikke falt for nedlasting av musikk før iTunes kom med sin albumvisning. Som DJ var det helt uaktuelt å ikke ha med platene med cover. Jeg husker at jeg spilte med PC og et DJ-program på en spillejobb (avgått party-DJ). Det gikk fint det, men jeg fant plater bare fordi jeg hadde med meg alle coverne :)

Slik ble det med filmene også. Jeg hadde store problemer med å finne filmer å se på. En plate med bare tekst på, og i mange tilfeller ikke tekst i det hele tatt, gir ikke den samme inspirasjonen som et fargerikt cover med terningkast og bilder på. Alle filmene vi har i sone 1, som jeg kjøpte fra USA på 1990-tallet, er helt blanke da de ofte kom med 4:3 på den ene siden og 16:9 på den andre. Skal man vite hvilken film det er må man frem med lupe og godt lys.

Da vi flyttet til Fetsund var planen klar: Vi skulle ha DVD-filmene inn i coverne igjen. Etter hvert som vi pusset opp ble det mer og mer klart at det ikke passet å ha dem i stua. Månedene gikk og vi hadde stadig filmene i mappene. Da vi var i USA sommern 2008 kjøpte vi en del filmer og det var ikke plass til dem i mappene. Nå begynte probleme å hope seg opp. Det lå filmer i alle kriker og kroker. Det toppet seg da jeg kom hjem fra guttetur i København med nesten 20 nye filmer. Det lå an til å bli et svare kaos. Vi måtte finne på noe!

Samboeren har gjort en kjempejobb i sommer med å pusse opp dørene, og gulvet i 2. etasje er malt. Rommet oppe var plutselig veldig fint og helt tomt. En ide begynte å forme seg - la oss sette opp noen hyller og ha alle filmene der oppe.

Vi feide opp til Byggmax på Kløfta og kjøpte fem 2,5 meter lange ferdigmalte hvite hobbyplater. Disse ble kappet i riktige lengder og delt i to. Knekter ble kjøpt inn og det hele ble satt sammen på et par timer. Filmene ble av samboer sortert og lagt i coverne mens jeg bygde hyller.

Mens vi holdt på formet deg seg en ide til. Hva om vi får tak i en liten TV og lager en liten TV-krok der oppe. Man kan tenke seg mange mulige scenarier der en ekstra TV er smart å ha. Jeg liker å se på Deadliest Catch på Discovery, mens frøkna liker å se på Cold Case. Sjelden det lar seg kombinere. Hvis vi har venner med barn på besøk kan vi sette på en tegnefilm oppe, eller hvis jeg skal spille online med gutta - og madammen ikke har noen å besøke.

Her er bildene fra den voldsomme byggejobben:


Her er de første knektene skrudd på plass.


En liten time senere er nesten alle hyllene på plass. Hyllene er ferdigmalte hobbyplater fra Byggmax på Kløfta. Vi kjøpte 30 cm dype som vi delte i to for å lage 15 cm dype hyller.


Sånn, bare én hylle til venstre for sikringsskapet så kan filnene settes på plass.


AG sorterer og legger filmene tilbake i coverne.


En stige og en skuff fungerer bra som sagbenk.


Vips, så har vi endelig kontroll over alle filmene våre igjen.


Neste skritt blir å henge opp en TV så vi kan se på film oppe :)


Her er kroken helt ferdig. Godstolen og teppet er på plass.


Det er ikke kjempegod plass på toppen av trappa, men akkurat nok til en persons mediaforlystelser.


Det gjenstår noe på den andre siden av rommet. TVn står litt kjipt til. Det planlegges veggfeste og et møbel til komponentene.