A+ A A-

Myggfjernermaskin - del 3

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Diverse
  • Treff: 7641

Vi har altså kjøpt en myggmaskin som skal holde bestanden nede i området rundt der maskinen står. Først virket ikke maskinen, og etter mye om og men fikk vi maskinen levert til reparasjon. Nå har vi hatt den i snart to måneder uten at den har fanget en eneste mygg, og det er ikke fordi maskinen ikke kan fange mygg.

Da vi fikk maskinen tilbake fra reparasjon ble den satt ut og montert, og forsøkt testet. Etter noen minutter hørte jeg at det begynte å suse i den, og vifta gikk. Etter alt å dømme skulle den nå fange mygg for oss så vi kunne oppholde oss ute. Case closed. Trodde jeg.

Sommersesongen var på hell så den helt store effekten forventet vi ikke, men da jeg etter et par dager gikk for å sjekke beholderen og den bare hadde fanget litt spindelvev og tre mygg, ble jeg veldig forbauset. Maskinens strømlampe blinket, og ingen vifte kunne høres. Gassflaska hadde ikke noe mindre innhold enn da jeg startet den. Jeg ble litt satt ut. Jeg forsøkte igjen å starte den. Nå kom det kun viftelyd, og intet annet. Etter en stund sluttet vifta å gå - og lampa fortsatte å blinke.

Det var mye dårlig vær og jeg kom alltid sent hjem fra jobb, og helgene gikk med til andre ting - og det skulle bli sent oktober før jeg igjen kikket på maskinen - denne gangen for å pakke den bort for vinteren. Det var da jeg tok delene fra hverandre at jeg oppdaget fadesen. Jeg hadde jo montert den feil!

Fadese 1: Fra foten går det en stang opp til selve myggmaskinen. Denne stanga skal inn i et festehull under maskinen, og det hullet er NØYAKTIG like stort som hullet der duften fra myggmaskinen strømmer ut og myggen blir sugd inn av viften. Stanga passer 100% perfekt i begge hullene under maskinen. Ja, selvsagt er dette en brukerfeil av dimensjoner, men hva med å lage hullene slik at det ikke er mulig å gjøre feil, da! Forbrukere er jo som kjent idioter ;)

Fadese 2: Dette er bare halvveis min feil. Da jeg leverte maskinen til reparasjon sto det en ampull i klar til å kverke mygg. Denne byttet reparasjonsmannen ut før jeg fikk den tilbake, og han satte i en som var pakket inn i hardplast. Ikke rart et bare var tre mygg i fella :)

Fadese 3: Tidsprioriteringen har vært dårlig. Dette hadde det tatt meg tre minutter å finne ut av om jeg hadde fokusert litt på oppgaven.

Læredom: Sette seg skikkelig inn i produktet, lese brukanvisningen (gjerne flere ganger), sette av nok tid til monteringen, og sjekke alt ved feilsøking.

Da er det bare å vente til mai-måned. Poenget med maskinen er altså at den skal fange hunnmyggen tidlig slik at de ikke kommer seg tilbake til ynglingsstedet for å legge egg. På denne måten skal maskinen etter sigende redusere bestanden. Vi gleder oss!