A+ A A-

Myggfjernermaskin - del 2

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Diverse
  • Treff: 8178

I forrige artikkel fortalte jeg at maskinen ble kjøpt inn, men at jeg hadde litt oppstartsproblemer. Først fikk jeg ikke festet gassregulatoren skikkelig, og da det var løst, var det ikke noe liv i maskinen. Etter et par uker fikk jeg tatt meg tid til å se på det

Jeg tok med strømforsyningen til Byggmakker og fikk låne fra demomaskinen de hadde stående. Jeg dro hjem og testet, med samme resultat. Det tok igjen litt tid før jeg fikk levert den nye strømforsyningen, og nå begynte jeg så klart å bli litt lei. Endelig tok de ansvar og sa at maskinen måtte inn til reparasjon. Åja.

De foreslo at jeg leverte maskinen til ML Maskin. De holder til på Lørenskog, og siden det er på vei til jobb akspterte jeg forslaget - selv om distribusjonsleddet vel egentlig har ansvaret for den jobben.

Klokken 08:00 sto jeg utenfor et litt slitendt lagerbygg og banket på en dør jeg antok tilhørte den gamle anleggsbrakka som sto på utsiden. Det var i alle fall der skiltet hang. Ingen åpnet opp. Så ringte jeg nummeret jeg fant på Gule Sider.

ML Maskin?
Jeg skal levere en Mosquito Magnet, men ingen åpner døra.
Så rart, det skal være folk der.
Blå dør ved en anleggsbrakke?
Ja.
Ingen her.
Da er han vel ute en tur, da.
Kan jeg levere den der du er?
Nei, vi sitter ikke der.
Kan du ringe og høre om "han" er i nærheten?
Javisst! Jeg ber han ringe deg med en gang.

Jeg ventet i 15 minutter, og så måtte jeg reise på jobb. Jeg satt i et møte rundt halv ett - da ringte de fra ML Maskin.

Dagen etter hadde jeg ikke tid, så dagen etter der igjen prøvde jeg på nytt. Da hadde jeg ringt på ettermiddagen dagen før og forhørt meg om de ansattes tilstedeværelse. Fra 08 til 16. Så jeg kjørte nok en gang innom. 08:10 var jeg der. Var det noen andre der? Nei, så klart ikke. Nå gadd jeg ikke ringe opp, og jeg dro på jobb med uforurettet sak.

Så tok det nesten en uke før jeg dro innom Byggmakker Lillestrøm på veien hjem. Der leverte jeg hele sulamitten og ba om bli kontaktet når den var fikset. Hvis noen nå tenker at jeg bare burde spurt om ny maskin, så er det ikke så enkelt. Forbruksloven åpner opp for at leverandøren har tre sjanser på å reparere produktet. Går den i stykker den fjerde gangen, da kan man heve kjøpet eller få helt ny vare.

Kun tre dager tok det, så ringte de fra ML Maskin. Nå var den fikset. Jøsses og saft suse, tenkte jeg. Det viste seg at strømtilkoplingen inni maskinen hadde hoppet av. Det tok ti minutter å demontere, feste ledningen, og montere.

"Han" sa at det var folk på plass til litt utover kvelden denne dagen, så det var bare å stikke innom. Skeeeptisk. Jeg dro selvsagt innom på vei hjem fra jobb. Utrolig men sant; det var folk der - men bare så vidt. Hadde jeg kommet fem minutter før hadde det vært låst. "Han" sto og låste opp da jeg kom kjørende. Hyggelig fyr, og ikke noe hassle med hentingen, altså.

Det var først i dag, to uker senere at jeg fikk montert maskinen igjen. I lett yr satte jeg på gassflaska og satte inn strømmen i veggen. Veldig spent ventet jeg. Joda, lyset i bryteren blinket som beskrevet i manualen, og etter en stund startet den.

Nå er det bare å vente på våren! Det er faktisk sant. Det er alt for sent å få noen stor effekt av denne i år. Poenget er altså at man skal knekke stammen av mygg tidlig på året ved å hindre hunnmyggen å returnere til ynglingsområdet full av blod. Det kan jo hende det blir færre mygg nå, men med det været vi har hatt, og som det ser ut til å bli i ukene fremover, så spørs det om vi kommer til å være så mye ute etter klokken 18-19 uansett.

Vi sjekker beholderen om noen dager, så får vi se om den fanger noen myggjækler :)

Les fortsettelsen her