A+ A A-

Byggetegninger - gjør det selv

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: Diverse
  • Treff: 173988

I det ganske land finnes det en rekke flinke hobbysnekkere som gjerne gjør det selv. Om jeg er flink vet jeg ikke, men jeg liker å gjøre ting selv. Problemet er at når man skal i gang med litt større oppgaver trenger man byggetegninger. Håndtverkere holder kortene tett til brystet, og da må vi gå litt lenger for å skaffe det vi trenger. Jeg har funnet frem til noen nettsteder som tilbyr både byggetegninger og materiallister.

Det er mye man kan bygge selv. Garasje, uthus, bod, hundehus, lekestue, dukkestue, terasse, paviljong, lysthus, badestamp, enebolig, hytte eller hus. Husk at det er regler for når du skal søke og når du kan føre opp uten en gang å si i fra til naboen. Sjekk din lokale kommune for informasjon.

Det finnes noen som tar seg litt betalt for tegningene - og noen som gir det bor helt gratis.

Gjør det selv - magasinet
Her kan du laste ned artiklene, enten gratis dersom du er abonnent - eller for en liten sum penger pr artikkel. Noen artikler er gratis for alle. Du kan også kjøpe nedlastingspoeng.
http://gjoerdetselv.com/bygninger

Byggteknikcentrum
Her finner du tegninger for alt fra lysthus til eneboliger. Prisene spenner fra 195 til 1995 svenske.
http://www.byggteknikcentrum.se/ritningspaket.htm

Skogsindustrierna byggbeskrivningar
Her finner du tegninger helt gratis. Du må først søke på en forhandler av trelast. Velg et fylke (län) i nærheten av der du bor (på andre siden av grensa), og så får du opp link til både byggetegninger og materiallister.
http://www.byggbeskrivningar.se

Trefokus
Da jeg prøvde å laste ned en tegning for en utebod, fikk jeg en feilmelding. Noen av linkene fungerer, andre ikke.
http://www.trefokus.no/gjor-det-selv

Trähuset
Her kan du se tegninger, og kjøpe ferdige pakker. De transporterer hjem til deg.
http://www.friggebodar.no/monteringanv.asp

Byggtorget garasjetegner
http://www.byggtorget.no/tegn-garasjen/

Bruk gjerne kommentarfeltet hvis du har tips til andre byggetegninger. Hvis du har en tegning du vil dele med oss, så kan du sende den til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..