A+ A A-

Vi pusser opp på badet

Da vi dro på ferie i midten av juni 2006 var det bare noen få dager til Glenn Hagen og hans menn startet oppussingen av badet vårt. Mandag eller tisdag gikk de løs på veggene med slegge. Tre uker senere kom vi hjem til et bad i opprør. Vi hadde fått en SMS med beskjed om at det nok kom til å se litt rufsete ut hjemme. Det gjorde det, men vi var altså forberedt. Nå ser vi frem til minst et par uker uten toalett og dusj. Hvor lenge kan man egentlig holde seg?

 

Det er en ganske omfattende oppussing som skal gjennomføres. Jeg er glad jeg ikke har ansvaret for at alt blir gjort, og at alt blir gjort i riktig rekkefølge. Vi ville øke størrelsen på badet fra frimerke til et litt større frimerke. Det første som ble gjort var å rive veggen mellom badet og gangen. Så ble veggen mellom badet og toalettet revet. Deretter ble foldedøra inn mot forstuen tettet igjen, og så fikk døra til toalettet samme behandling.

Et problem oppsto da det ble målt opp til varmtvannsberederen som skulle stå i hjørnet der foldedøra hadde vært. Vi skal ha stooooor bereder (200l), og den tar litt plass. Den ville komme i konflikt med døra inn til badet, som skal være rett inn i forhold til inngangsdøra til leiligheten. Fra før hadde vi bestemt oss for å lage et skap der døra til soverommet var. Vi fant ut at ved å øke bredden på det skapet, ville vi kunne sette berederen der. Vi gikk glipp av den planlagte plassen til skittentøy, men totalt sett var det en bedre løsning enn å ha foldedør til badet.

Videre skal vaskemaskin (VM) og tørketrommel (TT) inn der vasken og bademøbelet sto før. Å sette det der gjør at det skjules helt når man kikker inn på badet. Man må gå helt inn før man ser både det nye skapet (inn i soverommet) og VM/TT. Rent og pent.

Dusjen kommer der VM/TT sto før, altså i hjørnet mot stuen. Vi ville ha 100cm-dører, men det anbefales å ha 90cm på grunn av tyngden. Begge dørene skal hengsles og skal kunne dyttes inntil veggene. Vi frigjør på den måten masse plass, og badet virker større.

Det nye vegghengte toalettet blir stående der det har vært toalett hele tiden, men skal vinkles litt ut mot høyre for at man skal slippe å sitte med panna mot det som en gang var døra ut i gangen.

Vi har kjøpt et nydelig møbel med dobbel vask og stort speil. Downligths i taket og en ganske spennende kuppellampe over speilet.

I dusjen blir det små nisjer bygget inn i veggen (som er foret ut noen cm på grunn av røropplegget) til sjampoflasker og slikt. Dusjhodet er en DIA 20cm som henger sentrert fra taket. På gulvet skal det legges ned små 10x5cm fliser som er i et litt annerledes mønster enn resten av gulvet. Det er på grunn av fallet at vi bruker små fliser der.

Det er vanskelig å beskrive veggflisene. De er ganske lange (20x50), og er matte med horisontale svake striper. Fargen er brun-orange-gult, men mest hvite (som jeg sa; vanskelig å beskrive). Gulvflisene er 31x60cm og veldig mørke. De står i stil med fargen på møblene. Vi kommer til å "bryte opp" med en stripe små fliser fra gulv til tak to steder på badet.

Status akkurat nå er at gulvet er ferdig støpt, og det elektriske er ferdig. Alle rør er lagt, og nå mangler vel egentlig bare smøremembran og fliser (og alle de andre små tingene vi ikke vet om).
Passe kaos med arbeidslamper i hytt&gevær!


Her skimtes skapnisjen inn mot soverommet. Alt er klart for å legge varmekabler og å støpe.


Dette er det som er igjen av veggen inne på toalettet.


Til høyre her skal vaskemaskin og tørketrommelen stå. TT skal stå fritt på en hylle over vaskemaskinen. Enklere å ta ut hver for seg hvis noe skjer.


Inn, ut, ut og ut.


Kyrre ble litt forvirret av alle ledningene og rørene...


Absolutt alt vil bli skjult, man vil ikke se et rør eller en eneste ledning! Siste minne fra det gamle badet er snart skjult for all tid.


Gulvet er støpt ferdig.


Solide vegger i skikkelig rød murstein!


Her er planløsningen før og etter. Det er ikke noen god tegning, asså.