A+ A A-

Huset er ferdig isolert

  • Overordnet kategori: Huset
  • Kategori: isolasjon
  • Treff: 5119

Halve juni gikk, og nå er det endelig ferdig. Husveggene er svarte utenpå og gule inni. Vi er ferdige med å isolere huset - nå er det bare resten igjen.

Neste punkt på lista er å streke opp til underliggerne, så skal det sages og bankes. Når underliggerne er hengt opp av snekkerne kaster vi oss over malekostene og grunner og beiser. Så kommer snekkerne tilbake og henger opp overliggerne, og vi grunner og beiser igjen. Til slutt beiser vi hele huset for å dekke til alle kriker og kroker.

Her er noen bilder fra de siste ukers arbeid. Klikk på de små for å se de store.


Arbeidet skrider frem. Her er hele langvegg ferdig isolert, og jeg har revet av panelet på den andre kortveggen. Her er jeg i gang med å fjerne glassvatten.


Man blir etter hvert bedre på å balansere som en isdanser... på stige.


Som tidligere nevnt er jeg noe skeptisk til høyder og skranglete stiger. Dette ble for høyt for meg. Jeg fikk det plutselig for meg at beslagene på toppen av stigen skulle falle av. Da er det bare å gå ned igjen.


Da huset ble bygget brukte de mye forskjellig materialer. Sort papp og vanntett gråpapir om hverandre. Det lå både glassvatt, steinull og Glava inne i denne veggen, så her har det blitt gjort noen utbedringer.


Haugen med glassvatt vokser på bakken, og innholdet i veggene blir mindre. I 2. etasje er det steinull, og der blyglassvinduet står har det tydeligvis stått et større vindu før i tiden.


Snekkerne som bygde inn dette vinduet har ikke vært alt for nøyaktige. Det var ikke helt tett rundt isolasjonen, og det var ikke stappet noe innimellom reiseverket der det gamle vinduet hadde stått. Mange bekker små...


En svært fornøyd huseier holder opp siste rest av glassvatt. Vi er endelig ferdig med uhysket!


Her er veggen på baksiden av huset også rensket for panel og glassvatt. Man kan skimte litt Glava øverst på bildet. Det stammer fra en ombygging av taket på 1980-tallet.


Så er det på tide å rydde litt. Husets beboere ble satt ut en hel uke med influenza, og arbeidet likeså. Nesa begynner å virke igjen og nå skal alt kjørfes bort til resirk.


Her får man også et godt bilde av baken til... ehh... jeg mener, et godt bilde huset med bare svartplater på. Alt er nå klart til panelering. De nye vinduene skal settes inn etter at panelet er på plass.


Vi glemte dessverre å ta bilde av haugen med panel som lå her. Det tok to hengerlass å få det bort.


Når disse sekkene er kjørt bort er alle spor fra en tid med fjerning av glassvatt og massiv kløe borte. Vi klarte å få et stabilt signal på parabolen selv om den bare lener seg på en stol.


Her sitter en svært sliten herremann etter å ha lastte på halvparten av det tredje og siste lasset for dagen. Da er til gjengjeld mesteparten av restavfallet borte.