A+ A A-

Dekorasjon - lag et Halloween-skap selv

Når man skal ha Halloween-fest er det alltid morsomt å gjøre noe ekstra i forhold til pynt og effekter. Her følger noen tips til hva du kan gjøre om du for eksempel har et glasskap.

Det er bare fantasien som setter grensene når man "pynter" til Halloween. Skal man ha fest setter det en ekstra piff på stemningen med skumle ting og litt annen lyssetting enn normalt.

Vi tar utgangspunkt i et vanlig skap med glassdører. Det er litt gammeldags stil på våre skap, så de passer godt inn i Halloween-temaet. Det første vi gjør er å fjerne alt inni skapet. Så setter vi på plass litt forskjellige skumle effekter. Det kan være hodeskaller, skrin med menneskehjerte i, noen avrevne lemmer, og så videre.

Videre må vi sette på litt skummelt lys. Vi bruker en veldig kul Philips Living Colors som man enkelt kan stemingssette rommet med. Her kan man bruke hvilken farge man vil, egentlig. Alt lys blir skummelt bare det ikke er normalt gulhvitt som i vanlig lyspærer. Denne lampa er ganske dyr, men det holder lenge med LED-lys fra IKEA. De har både LED-striper og multipunkt-belysning. Selv med et lite budsjett vil man finne noe man kan bruke :)

Vi begynte med batteridrevne lommelykter og farget papir i 2001, og har kjøpt oss opp til litt mer avanserte løsninger gjennom ti år med Halloween-fester. Det er ikke pengene som skaper festen, det er fantasi og tid på å forberede.

Etter noen få minutter har vi laget et flott display for skumle effekter til Halloween-festen.