A+ A A-

Bekle stuen i mørke klær

Halloween er en tradisjon som flere og flere nordmenn kaster seg ut i. Vi går mann av huse for å lage effekter og kle oss ut i alskens rare kostymer. Vi som driver oppussing.org har arrangert Halloween-fest for våre venner siden 2001. I år hadde vi 10-årsjubileum. Her følger noen tips hvis du har lyse vegger, og har lyst til å gjøre noe med det.

De første årene var det kun effekter som ble hengt opp på veggene. Ved en tilfeldighet ble det i 2005 kjøpt inn mengder sort stoff for å ha Halloween-fest i et lokale som var for stort (tenk det). Vi hang opp draperier for å avgrense rommet vi skulle være i.

Da vi året etter var på et sted som var mye mindre, brukte vi det sorte stoffet til å dekke over alt som var hyggelig. Skap, bord, benker, piano, og ikke minst tak og vegger. Resultatet ble veldig bra. Vi forvandlet et hyggelig oppholdsrom til en mørk hule.

Å henge opp stoff på denne måten setter selvsagt en del krav til sikkerhet. Det må festes godt slik at det ikke faller ned over brennende lys eller varmekilder som for eksempel panelovner. Dette har faktisk være det største hodebryet helt frem til i år. Vi har tidligere festet stoffet i gardinstenger og i skruer i vegger der det var mulig uten at det ble permanente merker. Stoffet hang ofte for lavt, så folk måtte bøye seg ned på midten av rommet, og det var ellers vanskelig å feste uten å lage hull i veggene. Vi brukte en del tape, men for åp unngå merker kunen vi ikke bruke for kraftig tape, og ofte falt det ned i løpet av kvelden.

I år gikk vi inn for å finne et skikkelig festeopplegg - og gjett om vi fant den perfekte metoden! På Clas Ohlson kom vi over en teleskopstøtte til 199,- pr stk. Det er en stang på rundt en meter som kan bli 290 cm lang med en "pumpe" som presser en plastikkplate oppover. I utgangspunktet skal den brukes til å holde takplater oppe når man skal feste dem med skruer. Vi kjøpte inn fire stykker, og til neste år skal vi ha et par til. Det ble rett og slett kjempebra! Stofftaket ble nå høyt nok til at mine høye venner også kunne gå strakrygget hele kvelden. Her kan du se et bilde av taket med stoffet i bruk.

Om vi en gang bygger oss nytt hus, kommer vi til å sørge for å lage en festanordning som gjør at vi kan spenne opp ting i taket uten at det synes når det ikke er i bruk.

På veggene har brukt både stoff og "murvegger" og "flaggermushimmel" kjøpt på Standard Festmagasin i Oslo. Det er laget av matt plast og veier veldig lite. Dette kan fint henges opp med tape, men også her er det viktig å tenke sikkerhet så det ikke tar fyr. Man bør alltid ha en brannvakt som ikke nyter så mye alkohol, og som vet hvor brannslukningsapparatene står.

Lykke til med din fest!